Digital Reality Magazine

Rage game is meg nem is

Rage game is meg nem is

Cuphead

banner.jpg

Ezen a héten egy olyan platform játékot vettünk górcső alá, amit sokan a Dark Souls-sorozat utódjaként emlegettek. A játék készítője, a Studio MDHR kicsit visszatért az alapokhoz, és létrehozott egy különleges hibridet, ami egyszerre ötvözi a 2D-s játékok és a 8-bites játékok stílusjegyeit. Végül fogták az 1930-as évek rajzfilmes vizuális köntösét - a hozzá illő korhű zenével - és ebből meg is született a Cuphead.

Rage game is meg nem is Tovább
„A Császár nevében: Hulljon a férgese!„

„A Császár nevében: Hulljon a férgese!„

Warhammer 40,000: Deathwatch

warhammer_40k_deathwatch_tyranid_invasion_soldiers_armor_weapons_109320_2560x1080.jpg

Manapság nehéz úgy léteznie az embernek a „gamer” világban, hogy legalább egy Warhammer játékról ne hallott volna. A Warhammer 40,000 az egyik olyan fantasy univerzum, amit számos háttértörténet, könyvsorozat, terepasztalos játék, szerepjáték és számítógépes játék támaszt alá. 2015-ben a Rodeo Games és a Games Workshop közreműködésével a franchise újabb taggal bővült. Ez nem más, mint a Warhammer 40,000: Deathwatch - Enhanced Edition. A Rodeo Games elsősorban iOS és Android alapú játékokkal foglalkozott, mint a Warhammer Quest és a Hunters sorozat. Ám a Games Workshopnak köszönhetően sikerült PC-re is átültetni ezt az univerzumot.

„A Császár nevében: Hulljon a férgese!„ Tovább
Tánc/zene

Tánc/zene

Lindsey Stirling munkássága

Október vége – november eleje környékén az üzleteket már meg-megérinti a karácsony szele – és nincs ez másképp a zeneiparral sem. Ugyan Mariah Carey örökbecsű slágere még nem kezdett el folyni a csapból is, egy pár előadó idei karácsonyi lemeze máris boltokba került. Lindsey Stirling is ezen előadók egyike, nemrég megjelent albuma okán ezúttal az ő munkásságát vesszük górcső alá.
stirling-lindsey-53c11f5ce6779.png

Tánc/zene Tovább
ASMR Szimulátor

ASMR Szimulátor

Hellblade: Senua’s Sacrifice

 1k3c288i2iez.png

Az ASMR (Autonomous sensory meridian response) az az indegrendszeri visszajelzés, amit a bőrünkön, tarkótól kiindulva lefelé eufórikus, bizsergető érzésként tapasztalunk bizonyos hangok hatására és az pihentető hatást gyakorol az elménkre. Ha te is felettébb nyugtatónak találod az olyan ASMR videókat, mint amikor ACÉLGYAPOTOT dörzsöl valaki a mikrofonba, vagy jól esik 45 percen keresztül hallgatni, ahogy valaki egy szappant farigcsál, akkor amellett hogy egy beteg állat vagy, és orvoshoz kéne fordulnod, a mai játékunkat neked találták ki.

ASMR Szimulátor Tovább
Véres folytatás

Véres folytatás

Alien: Covenant

alien-covenant-poster-slice.png

Amikor bejelentették, hogy az Alien-széria előzményfilmet kap, erőteljes szemforgatásba kezdtem, de tévesen, a Prometheus végül egy abszolút kellemes csalódás volt. Ugyan megosztó film lett, de véleményem szerint a Mérnökök mint faj és az emberiség létezésének oka/célja új mélységet adott a szériának, tágította az univerzumát; Elizabeth Shaw (Noomi Rapace) pedig alkalmas lett volna rá, hogy Ripley nyomdokaiba lépjen. Így hát az előző rész cliffhangere után izgatottan vártam a folytatást. Aztán jöttek a hírek, hogy az új filmet Alien: Covenant címre keresztelik, és nem szándékozzák továbbvinni a Mérnökök történetszálát, én pedig kezdtem megint a szememet forgatni. De félre az előítéletekkel, ugorjunk fejest a cselekménybe.

Véres folytatás Tovább